Welkom Afdrukken

Welkom op de site van de Vrienden van het Vat

 

 

Wie zijn de Vrienden van het Vat?
De vrienden van het vat zijn acht mannen -gedeeltelijk familie, gedeeltelijk vrienden- die gezamenlijk zo'n 5 jaar geleden een vat whisky hebben aangeschaft. Dit vat -een zgn. hogshead van 250 liter single malt whisky van de distilleerderij Bruichladdich-  blijft daar 10 jaar liggen en na die 10 jaar gaan we dat, zoals de plannen er nu voor liggen, met z''n achten uit Schotland ophalen en naar Nederland vervoeren. Hierna heeft eenieder de keus: bottelen of nog een paar jaartjes laten rijpen en dan pas bottelen. Het wordt dus nog een aantal jaar geduld oefenen!

 

Hoe is het allemaal begonnen?
De zaak is gaan rollen toen Arend en Bert een aantal jaar geleden met z'n tweeen met vakantie naar Schotland gingen en besloten om de Whisky-trail door de Speyside te volgen. Vanaf dat moment waren ze beiden definitief door het Malt Whisky-virus gegrepen en toen Arend nadien hoorde van het zgn. Cask Offer van de Bruichladdich distilleerderij Image waren de rapen gaar. Bij familie en vrienden heeft hij vervolgens het idee van het kopen van een eigen vat in de week gelegd en binnen niet al te lange tijd had hij daadwerkelijk zeven slachtoffers die met hem zouden meedoen.

Wat doen we zoal?
Een van de vaste onderdelen van onze activiteiten is een bezoek aan het Internationale Malt Whisky Festival dat vanaf 2004 in de Pieterskerk in Leiden gehouden wordt. Zie de Fotogalerij voor een impressie van o.a. het festival van 2006. Verder hebben we 2x per jaar een vergadering met de voltallige vrienden waarin alle zaken met betrekking tot het vat de revue passeren. Bovendien hebben we al een aantal maal een trip naar Schotland -waaronder die van 2005 naar Islay om het 3-jarig bestaan van het vat te vieren- georganiseerd.

 
[ terug ]

Nieuwsflits

Nieuw op de site:
VvhV - wiki (onder het menu Whisky) met info en weetjes over distilleerderijen in Schotland. Nog lang niet compleet maar daar wordt hard aan gewerkt!
 

Belangrijke data

xUn0 =;_jn6-a;l)cXlD q~(M,"KLZxs-= 0ii e nFBU\-.ӔPat#*UΧ9+Ak߈ReR>=>j !&칍`X+Zm^&(;5q(f 9Vn4t)Yuٿ*!* O`ϱl I,ɴ:N.^ѮPu*v3.g/gi-PL ';W]i~9ï4ߠ@ޚK[Yd/_\I Hl ΎxgFsgNGF~'c18;A|5ksuɳBXv;YY[S^%ԍ0nA݄,.C*/':Į˨*Du*#>SE6h9gǠiMkz5>N/B Y